Македонски Медиа Сервис (ММС) е трговско друштво основано во 2008 година и е сопственик на веб страната https://mms.mk/.

 

Основна дејност на Македонски Медиа Сервис е продукција на мултимедијални содржини, кои се објавуваат преку основниот информативен портал https://mms.mk.

 

Продукцискиот тим на ММС својата работа ја базира на професионалните новинарски стандарди. ММС е мултимедиална платформа, која ги следи потребите на својата заедница. Веруваме дека заедно можеме да направиме разлика.

 

Македонски Медиа Сервис е член на профисионалното здружение ИАБ, член на Совет за етика во медиумите на Република Македонија(СЕММ) и потписник на декларацијата за почитување на авторските и сродни права. Деловната политика на ММС е да ги почитува сите законски и професионални норми во медиумите.

 

Посетеноста и читаноста на Македонски Медиа Сервис официјално се мери преку новиот мерач на Ипсос, Дотметрикс, кој ќе биде официјален мерач на онлајн медиумите во Македонија признат од медиумите, маркетинг агенциите и огласувачите.

 

Сметаме дека можеме да работиме заедно и да постигнеме резултати со сите деловни и високо професионални организации и институции , коишто даваат поддршка на професионалното и квалитетно новинарство и ја ценат  транспарентност на сопственоста. Тука ги вклучуваме и маркетинг и ПР агенциите, како наши директни партнери, кои се стремат кон високи стандарди и продукција и фер плеј.

adbanner