Најнови вести:

Политика за приватност

Политиката на Македонски Медиа Сервис е да ја почитува вашата приватност во однос на сите информации што можеме да ги собереме при вашата посета на нашата веб-страна. Оваа Политика за приватност се однесува на https://mms.mk/ (во понатамошниот текст "нас", "ММС", "ние" или "https://mms.mk/"). Ние ја почитуваме вашата приватност и сме посветени на заштита на лични информации што може да ни ги обезбедите преку веб-страната. Ја усвоивме оваа политика за приватност за да објасниме кои информации може да се соберат на нашата веб-страна, како ги користиме овие информации и под кои околности можеме да ги откриеме информациите на трети лица. Оваа Политика за приватност се однесува само на информациите што ги собираме преку Веб-страната и не се однесуваат на информации од други извори. Оваа Политика за приватност, заедно со Условите поставени на нашата веб-страна, ги утврдуваат општите правила и политики кои ја регулираат вашата употреба на нашата веб-страна. Во зависност од вашите активности при посета на нашата веб-страна, можеби ќе треба да се согласите со дополнителни услови.

Интернет посетители

Како и повеќето веб-страни, ние собираме информации кои не се лични за идентификација, како што обично ви овозможуваат веб прелистувачите и серверите, како што се типот на прелистувач, изборот на јазик, местото за референца и датумот и времето на секое барање за посетител. Целта на ММС за собирање на информации кои не се лични за идентификација е подобро да се разбере како посетителите на ММС ја користат веб-страната. Повремено, ММС може да објави податоци кои не се лични за идентификација, на пример, со објавување на извештај за трендовите во користењето на нејзината веб-страна.

ММС, исто така, собира лични информации за идентификација како адреси на Интернет протокол (IP) за најавени корисници и за корисниците кои оставаат коментари на блог постови на https://mms.mk/. ММС само открива најавени кориснички IP адреси под истите околности што ги користи и открива лични информации за идентификација како што е опишано подолу.

Собирање на лични податоци за идентификување

Одредени посетители избираат да комуницираат на начин кој бара од ММС да собере лични информации за идентификација. Количеството и видот на информациите што ги собира ММС зависи од природата на интеракцијата. На пример, ние бараме од посетителите кои се пријавуваат за новости на https://mms.mk/ за да обезбедат корисничко име и адреса за е-пошта.

Безбедност

Безбедноста на Вашите лични информации е важна за нас, но запомнете дека ниту еден метод за пренос на податоци преку Интернет, ниту методот за електронско складирање е 100% сигурен. Додека ние се стремиме да ги користиме комерцијално прифатливите средства за заштита на вашите лични информации, не можеме да ја гарантираме нејзината апсолутна сигурност.

Реклами

Рекламите што се појавуваат на нашата веб-страна може да бидат доставени до корисниците од партнери за рекламирање, кои можат да поставуваат колачиња. Овие колачиња овозможуваат рекламниот сервер да го препознава вашиот компјутер секој пат кога ќе ви испрати онлајн реклама за компилација на информации за вас или за другите кои го користат вашиот компјутер. Оваа информација им овозможува на рекламните мрежи, меѓу другото, да испорачуваат насочени реклами за кои сметаат дека ќе бидат од најголем интерес за вас. Оваа Политика за приватност опфаќа употреба на колачиња од ММС и не ја покрива употребата на колачиња од страна на било кој рекламен партнер.

Линкови до надворешни страници

Нашата услуга може да содржи линкови до надворешни страници кои не се управувани од нас. Ако кликнете на линк од трета страна, ќе бидете упатени до веб-страната на третата страна. Ве советуваме да ја прегледате Политиката за приватност и условите на секоја веб-локација што ја посетувате. Ние немаме никаква контрола и не преземаме никаква одговорност за содржината, политиките за приватност или практиките на која било трети страни, производи или услуги.

Заштита на одредени лични информации за идентификување

ММС открива потенцијално лични податоци за идентификација и лични информации само на своите вработени, изведувачи и здружени организации кои треба да ги знаат тие информации за да го обработат во име на ММС или да обезбедат услуги достапни на веб-страната на ММС, и кои се согласиле да не ја објавуваат на други. Некои од тие вработени, изведувачи и здружени организации може да се наоѓаат надвор од вашата матична земја; со користење на веб-страната на ММС, вие се согласувате со пренос на тие информации до нив. ММС нема да изнајмува или продава потенцијално лични податоци за идентификација и лични податоци за секој. Освен на своите вработени, изведувачи и здружени организации, како што е опишано погоре, ММС открива потенцијално лични податоци за идентификација и лични податоци само како одговор на судски налог, судски налог или друго барање од владата, или кога ММС верува во добра верба дека откривањето е разумно неопходно за да се заштити имотот или правата на ММС , трети страни или јавноста во целост.

Ако сте регистриран корисник на https://mms.mk/ и сте оставиле вашата e-mail адреса, ММС повремено може да ви испрати е-пошта за новитети, нови функции, да ги примате вашите повратни информации за нарачка или да бидете во тек со она што се случува со ММС и нашите производи. Првенствено го користиме нашиот сервис за да комуницираме со овој тип на информации, па затоа очекуваме да го задржиме овој тип на е-пошта на минимум. Ако ни пратите барање (на пример преку мејлот за поддршка или преку еден од механизмите за повратни информации), го задржуваме правото да го објавиме за да ни помогне да разјасниме или да одговориме на вашето барање или да ни помогне да ги поддржиме другите корисници. ММС ги зема сите мерки кои се разумно неопходни за да се заштитат од неовластен пристап, употреба, менување или уништување на потенцијално лични податоци за идентификација и лични податоци.

Агрегирана статистика

ММС може да собира статистички податоци за однесувањето на посетителите на својата веб-страна. ММС може јавно да ги прикаже овие информации или да му ги достави на другите. Сепак, ММС не ги открива вашите лични податоци за идентификација.

Колачиња

За да го збогатиме и усоврши вашето онлајн искуство, ММС користи "колачиња", технологии и услуги што ги даваат другите за прикажување на персонализирана содржина, соодветно рекламирање и складирање на вашите преференции на вашиот компјутер.

Колаче е низа информации што веб-страната ги чува на компјутерот на посетителот и дека прелистувачот на посетителот му дава на веб-сајтот секогаш кога посетителот ќе се врати. ММС  користи колачиња за да ни помогнат да ги идентификуваме и да ги следиме посетителите, нивната употреба на https://mms.mk/ и нивните параметри за пристап до веб-страните. Посетителите на ММС кои не сакаат да имаат колачиња поставени на нивните компјутери, треба да ги постават своите прелистувачи да одбиваат колачиња пред да ги користат веб-страниците на ММС, со недостаток дека одредени карактеристики на веб-страниците на ММС не можат да функционираат правилно без помош на колачиња.

Продолжувајќи да се движите низ нашата веб-страна без да ги промените поставките за колачиња, со ова го признавате и се согласувате со користењето на колачиња од страна на ММС.

Промени во политиката за приватност

Иако повеќето промени најверојатно ќе бидат мали, ММС може да ја менува својата Политика за приватност од време на време и во единствена дискреција на ММС. ММС ги охрабрува посетителите често да ја проверуваат оваа страна за сите промени во Политиката за приватност. Вашата континуирана употреба на оваа страна по секоја промена во оваа Политика за приватност ќе претставува вашето прифаќање на таквата промена.
adbanner