Кариреа - ММС
ММС

Македонски Медиа Сервис(ММС) е трговско друштво одновано 2008година. Основна дејност на Македонски Медиа Сервис е продукција на мултимедијални содржини, кои се објавуваат преку основниот информативен портал www.mms.mk.Овие содржини се наменети за широката публика (B2P) и медиумите кои ќе користат сервис(B2B).
Македонски Медиа Сервис е ќерка фирма на ГБЦ Комуникации како и националното радио Канал 77

Македонски Медиа Сервис распишува оглас за вработуање на едно лице за следната работна позиција:

Уредник на рубрика кулинарство и рецепти со работно искуство за работа во Штип или Скопје
• Кандидатот треба да има познавање на медиуми, ИТ и талент за пишување и уредување на оваа рубрика.
• Предност имаат лица со претходно работно искуство во медиуми и лица со возачка Б категорија.
Огласот е отворен до 31.08.2020. Доколку сте заинтересирани, Ве замолуваме Вашите податоци и CV да ги испратитена следниов мејл vrabotuvanje@mms.mk


Радио Канал 77 започна со работа на 4-ти октомври 1991 година и е прво приватно национално радио во Република Македонија. Од 5-ти јануари 2015 година Радио Канал 77 има обновена девет годишна Лиценца-Дозвола за радио емитување. Радио Канал 77 е со седиште во Штип на адреса: 5-та Партиска конференција бб, во сопствен објект Мултимедијален центар Канал 77 и студио лоцирано во Скопје на адреса: Франклин Рузвелт бр.4 локал 6.

Радио Канал 77 распишува оглас за вработуање на едно лице за следната работна позиција:

Електроничар со работно искуство за работа во Штип
Потребни квалификации :
• Потребно образование : Електротехника /ССС
• Работно искуство : минимум 3 годишно работно искуство
Опис на работните задачи :
• Монтажа и одржување на предавателна опрема, како и работи поврзани со пуштање на работа на истата
• Врши демонтажа, поправка и монтажа на електрични компоненти и делови
• Врши тековни и превентивни прегледи на машините
• Активно учествува во отстранување на дефекти од електро природа кои настануваат
• Изведува електрични инсталации
• Врши промена на штекери , утикачи, прекинувачи, промена на сијалици, осигурувачи, склопки, машински и електрични делови
Потребни дополнителни вештини :
• Подготвеност за тимска работа и работа под притисок на зададени рокови

Огласот е отворен до 31.08.2020. Доколку сте заинтересирани, Ве замолуваме Вашите податоци и CV да ги испратитена следниов мејл kariera@kanal77.com.mk


Радио Канал 77 започна со работа на 4-ти октомври 1991 година и е прво приватно национално радио во Република Македонија. Од 5-ти јануари 2015 година Радио Канал 77 има обновена девет годишна Лиценца-Дозвола за радио емитување. Радио Канал 77 е со седиште во Штип на адреса: 5-та Партиска конференција бб, во сопствен објект Мултимедијален центар Канал 77 и студио лоцирано во Скопје на адреса: Франклин Рузвелт бр.4 локал 6.

Радио Канал 77 распишува оглас за вработуање на едно лице за следната работна позиција:

Маркетинг агент со работно искуство за работа во Штип

  • Во описот на работното место влегуваат маркетинг, продажба и промоција на мултимедија.
  • Предност имаат лица со претходно работно искуство во медиуми и мултилевел маркетинг и лица со возачка Б категорија.

Огласот е отворен до 31.08.2020. Доколку сте заинтересирани, Ве замолуваме Вашите податоци и CV да ги испратитена следниов мејл kariera@kanal77.com.mk


 

Врз основа на одредбите од Законот за практикантство, член 4 (Службен весник на РСМ бр.98/19) и Програмата на Македонски Медиа Сервис (ММС), се објавува следниов:

Ј А В Е Н   О Г Л А С

Македонски Медиа Сервис ДООЕЛ Штип има потреба од 1 (едно лице), практикант, во следниве области:

– Практикант за ИТ – веб администратор;

– Новинар; и

– Маркетинг, промоција и продажба.

Се известуваат сите заинтересирани лица до 34 години, кои сакаат да станат дел од нашата компанија да се пријават на овој повик за практиканти со поднесување свое CV на меил vrabotuvanje@mms.mk или во просториите на ММС кои се наоѓаат на ул.5-та Партиска Конференција бр.32А, поточно во Мултимедијален Центар Канал 77, нас. Сењак.

Услови кои треба да ги исполнуваат се:

  • да не е во работен однос, односно да е со статус невработено лице, пријавено во Агенцијата за вработување;
  • да не е постар од 34 години;
  • да не обавуваат практична обука во друга компанија или јавна институција;
  • да имаат најмалку основно образование.

Практикантот при тоа ќе добие:

  • ќе се стекне со практична обука во траење од 3 месеца или 6 месеца;
  • по завршување на практичната обука ќе му се издаде Потврда;
  • не го губи статусот на невработено лице, но ќе биде пријавено во Агенцијата за вработување како практикант;

Условите, правата и обврските ќе бидат утврдени со Договор, кој ќе биди склучен помеѓу практикантот и ММС, согласно Програмата на ММС.

Македонски Медиа Сервис ДООЕЛ Штип

Штип, 04.02.2020 година                                                      Управител Горан Гаврилов

Програма за практиканти