ММС

Демолиран Споменикот на Децата бегалци во „Жена парк“

Непознати вандали комплетно ја оштетиле плочата на соменикот на Децата бегалци во
паркот „Жена Борец“ посветен на егзодусот на над 20.000 деца – жртви од Граѓанската
војна во Грција 1946-1949 година.Споменикот на децата бегалци беше откриен на 30 јуни 1988 година, кога во Скопје е
одржана Првата светска средба на децата бегалци.

Извор: СкопјеИнфо