ММС

Есенски култури во изобилие, но нема кој да ги купи

Традиционалните есенски култури веќе ги има во изобилие на тетовскиот зелен пазар, нo продавачите се жалат дека нема кој да ги купи.

Во сезоната на правење зимници, тетовскиот Зелен пазар е полн со традиционалните есенски култури. Голем дел од нив велат се има по маркетите но не сакаата да изостане традицијата на правење на зимница
Цените се слични како и минатите години, но продавачите се жалат дека немаат промет. Додаваат дека од година во година се намалува прометот.

Зоран Димовски