ММС

Невешт и несреќен крадец: Наместо банкоматот, со експлозивот се разнел самиот

Невешт арамја (37) од Русија завчера се разнел со експлозив кога се обидел да ги ограби парите од автомат во градот Чероповец. Загинал на лице место додека го поставувал импровизираниот експлозив, а сигурносна камера ја снимила ненадејната детонација.

Експлозијата била толку силна што металната врата на просторијата во која бил банкоматот одлетела десет метри, но од банкоматот не фалела ни рубља. Несреќниот крадец имал и соучесник, кој избегал и по кого полицијата трага.