ММС

Секс скандал: Политичар снимен среде оргии со проститутки на јахта

Унгарскиот политичар Жсолт Боркаи се нашол во центарот на скандал кога биле објавени негови фотографии на кои е во друштво на неколку проституки, а испливале и снимки од секс меѓу него и една жена.

Имено, на еден блог почнале да се објавуваат текстови за градоначалникот на унгарскиот град Ѓер и поранешен претседател на Унгарскиот олимписки одбор. Унгарскиот новинар, Боркаи го обвинува за злоупотреба на моќта, корупција, користење на дрога и улуги од проституки.

https://youtu.be/143iCxSZn_Y

После текстовите, следувале и снимки и фотографии.

На блогот „Адвокатот на ѓаволот“ откриено е дека станува збор за градоначалникот Боркаи, кој инаку е поранешен олимписки првак во гимнастика. Другиот човек е Золтан Рокосфалвиј, еден од највлијателните бизнисмени во Ѓер.