ММС

Фатален водопад: За да спасат слонче што се лизнало на височина од 200 метри, трагично завршиле пет слонови

Уште пет диви слонови угинаа во Тајланд од пад од врвот на водопад обидувајќи се да спасат младенче, со што вкупниот број настрадани слонови во паркот се зголеми на 11. Само два слона од целото стадо го преживеаја падот од 200 метри високиот водопад, пренесува „Ројтерс“.

До последната трагедија дошло откако слонче се лизнало и паднало низ водопадот во националниот парк „Као Јаи“ во Тајланд.

Во националните паркови во Тајланд живеат околу 3.600 диви слонови.