ММС

Патник роден во 1896 година ги шокирал вработените на аеродормот во Абу Даби

Вистински шок доживеале вработени на аеродромот во Абу Даби откако, според документите, низ нивниот терминал поминал 123-годишен маж.

На пасошот на Свами Сивананда пишувало дека е роден на 8 септември 1896 година во Бехала, Индија. Патувал од Калкута за Лондон, со промена на авионот во Обединетите Арапски Емирати.

Ако датумот во пасошот е точен, Сивананда е најстариот човек што било кога живеел на земјата, пишува „Дејли меил“.