ММС
hristijan mickoski

Мицкоски: Записниците од сведочењето за „Рекет“ беа доставени пред седишетото на ВМРО ДПМНЕ

До овој момент Обвинителството го нема покането da да сведочи лидерот на ВМРО ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, кој на прес конференција кажа дека ги поседува запсниците од сведочењата во случајот „Рекет“. Во нив, како што потврди вечерва, во телевизиско гостување, го нема неговото име, но, како што рече, ги има имињата на луѓе од СДСМ.

-Моето има во овие записници го нема, но затоа пак, ги има имињата на високи политички чиновници, кои се денеска актуелни и стојам на тоа, а одговор на тоа треба да го даде обвинителката што го води предметот. Јас сум човек, кој остава истрагата да си ја заврши работата. До овој момент даваме шанса да постпаи Обвинителството и да покрене обвиниени. Да почекаме обвиниението што ќе го поднесе. Во тоа обвинение ќе ги видиме индициите за сторен криминал, рече Мицкоски.

Тогаш на прес конференцијата, Мицкоски кажа дека записниците во партијата ги донеле свиркачи  од ВМРО ДПМНЕ.

Во консулатција со правниот тим и експерти – соработници, Мицкоски најави дека ќе ја информира јавноста за следните чекори.