ММС

(видео)Осуда за непристојниот полицаец додека се носеше Боки 13

-Ова не е однос на службено лице и е непочитување на службената униформа, е е еден од коментарите што следеа по потегот на затворскиот полицаец, кој додека го носеа на носила Бојан Јовановски, направи непристоен потег.
Управата на затворот „Скопје“ експресно го суспендираше од работа, полицаецот, кој наместо да ја врши својата функција, на новинарите, а со тоа и на целата јавност покажа кон слабините.
Не е прв пат приадниците на полицијата и другите служби да покажат недолучно однесување. При тоа, забораваат дека односот кон униформата е однос кон државата, системот и нацијата.Во продолжение видеото од настанот, што го забележа камерата на ТВ Телма.