ММС

Србите го осудија Кајмаковски за знакот на голема Албанија

Фотографијата на која наводно Даниел Кајмакоски го покажува симболот на голема Албанија, предизвика големо внимание во јавноста. Србите го осудија овој потег, пејачот даде изјава во врска со тоа.

– Покажував како ми се лакирани ноктите, за потребите на снимањето на „Твоето лице звучи познато“. Една од позите ми беше таа со рацете и не знам зошто предизвика толкаво внимание. Не знаев дека тоа е некој албански знак. Македонец сум и православен, никогаш не би направил намерно такво нешто. Во шок сум од сето ова“, рекол Кајмакоски.