ММС

Украле јагне од ливада, па останале без „југото“ со кое избегале

Во полициската станица во Рама кај Јабланица, Босна и Херцеговина, 43-годишен сточар пријавил дека од пред очи од ливадата двајца мажи му украле јагне од стадото, го ставиле во автомобил „југо 45“ и избегале.

Полицијата брзо го стигнала „југото“ и ги уапсила крадците С.Х. (33) и С.Х.(31). Поради немање на потребната документација, „југото“ им било одзмено.