– ММС
Вести Свет

Загреб добива споменик на Махатма Ганди

Хрватскиот главен град ќе му подигне споменик на Махатма Ганди на остров на езерото Бундек, одлучија завчера застапниците во загрепското Градско собрание. Споменикот е донација од Индија, а Градот ќе го уреди земјиштето.

Годинава навршуваат 150 години од раѓањето на светската икона на мирот и ненасилството. Индискиот водач Махатма Ганди се избори за независност на својата земја по пат на ненасилна револуција.

Лограње

X

Регистрација