ММС

ЕУ е поготвена за евентуални возвратни царини на американски стоки

Европа е подготвена следната година да воведе возвратни царини за американските стоки, изјави францускиот министер за финансии Бруно ле Мер.

„Трговските војни не се добри за било кого“, рече завчера Ле Мер, укажувајќи на трговскиот судир меѓу САД и Кина, пренесува АП.

Напоменувајќи дека Европа е подготвена за можни санкции поради спорот за субвенционирањето на производителите на авиони, ама била подготвена и соодвено да одговори на тоа.