– ММС
Вести Македонија

Адвокатката на Катица Јанева најавува барање за укинување на притворот

Адвокатката на разрешената специјална јавна обвинителка Катица Јанева, најавува дека ќе поднесат  барање за укинување на мерката притвор, а за гаранција ќе биде понуден нејзиниот имот.

-Не ми е позната основата по која е донесена одлуката на Советот на јавни обвинители за разрешување на Катица Јанева, како и денешната одлука да нема можност да се врати на старото работно место во обвинителството во Гевгелија – рече вчера за ТВ21 Ирена Фрчкоска, која додава дека и одлуката од саботата и последната на Советот на јавни обвинители не ги добиле.

Најави дека денеска ќе го достават барањето за укинување на мерката

На Јанева и е определен 30-дневен притвор што истекува деновиве.

МИА

Лограње

X

Регистрација