ММС

Хрватска: Во Пула првпат истополов брак: Заменик-градоначалниот и’ честиташе на среќната двојка

Во Градската палата во Пула, Хрватска, многумина си имаат ветено вечна љубов, а тоа деновиве си го ветија и младенките Анемари Вотворд и Верити Гамбле.

Пулскиот заменик-градоначалник Роберт Цвек лично им честитал на новопечените младенки, притоа убавата вест со фотографиите ја објави и на својот Фејсбук-профил, додавајќи дека Пула станува дел од многуте европски градови што ја поддржуваат истополовата љубов и промовираат толеранција и еднаквост.