– ММС
Вести Свет

Уловил морско куче на сплитска плажа: Борбата траела еден час

Дваесет и седумгодишниот Јозо Делиќ – Јохан, рибар од Муќа, улови морско куче на сплитска плажа, пишува „Слободна Далмација“. Како што вели, се шокирал кога видел дека уловил мала ајкула. Јадицата со која ловел била рибарска, па му е чудно како не пукнала.

„Борбата траеше околу еден час. Се собраа многу луѓе да видат дали ќе ја извадам рибата. Кога… излезе мало морско куче. Има четири килограми, но беше многу силно, мавташе со опашката, се обидуваше да се ослободи“, раскажува Јохан.

Лограње

X

Регистрација