– ММС
Вести Македонија Сообраќаен Сервис

На граничните премини Богородица и Евзони се чека по десетина минути

Интензитетот на сообраќајот за излез од државава е секојдневен со максимално задржување од десетина минути за завршување на граничните формалности за проверка на документите, информираа граничните полициски и царински службеници на граничниот премин Богородица.

– Колоните возила на наша страна се движат брзо. Сите сообраќајни ленти функционираат поради што состојбата е релаксирана и за нас и за туристите кои чекаат да ја преминат границата – велат од дежурната служба на ГП Богородица.

Состојбата, според нивни сознанија, е иста и на граничниот премин Евзони на влез во Грција каде функционираат шест сообраќајни ленти и задржувањето е исто така десетина минути.

Лограње

X

Регистрација