ММС

Кога на смртта ќе и погледнеш во очи: Возеле кајак кога оддеднаш се скршил мраз од глечер (ВИДЕО)

Семејството Хупер, кој има блог на кој постојано пишуваат за авантурите по светот, доживеале близок состанок со смртта на Алјаска.

Тие возеле кајак по глечерското езеро, кога се случило нешто страшно – дел од глечерот оддеднаш се одвоил и паднал во водата.

Поради кршење, мразот се разлетал во воздухот, а се појавиле и високи бранови.

Погледнете како изгледа токму тој момент: