– ММС
Вести Свет

Ердоган доаѓа во Србија

Српскиот претседател Александар Вучиќ потврди дека турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган ќе ја посети Србија и  ќе присуствува на почетокот на градежните работи на автопатот Белград-Сараево.

Вучиќ рече дека тоа би било добра, пријателска посета и дека Ердоган е искрен пријател.

-Му благодарам што доаѓа во Србија и ние сме среќни што може да го пречекаме. Верувам дека можеме да направиме многу заедно во иднина“, рече Вучиќ, изразувајќи им благодарност до турските инвеститори во Србија со надеж дека ќе ги има повеќе.

 

Лограње

X

Регистрација