ММС

Паратичи од Јувентус прокоментира за Дибала, Икарди, Манџукиќ

Еден од спортските директори на Јувентус, Фабио Паратичи, потврди дека постои интерес за Паоло Дибала, но и околу тоа дека Јувентус нема непотребни играчи за продажба.

Паратичи зборуваше и за можноста Мауро Икарди од Интер да премине во Јувентус на крајот од трансфер периодот.

„Како што наближува крајот на трансфер периодот, имаше многу коментари и интерес за Паоло Дибала, но Јувентус нема потреба да продава на сила од фудбалерите. Смирени сме и самоуверени. Дибала е како и сите други останати, одличен играч на клубот. Има интерес за него, но за тоа ќе зборуваме сите во бордот на клубот“.

„Што се однесува до шпекулациите со Икарди, тој е фудбалер на Интер, така да ние зборуваме само за играчи кои се дел од Јувентус, додека и за Марио Манџукиќ има преговори, и тој е одличен фудбалер на Јувентус“, порача Паратичи.

Помеѓу Интер и Јувентус се шпекулираше дека постоеле преговори и за можна трампа меѓу Икарди и Дибала.

Извор: sportclub.mk