ММС

Објавено на: 08/15/19 2:41 PM

Повеќе од 50 проценти од Google пребарувањата завршуваат без кликања

До јуни 2019 година, 50,3 проценти од Google пребарувањата останале без ниту еден клик.

Спротивно на тоа, органските кликања на веб-страниците што не се на Google сега сочинуваат само 45 проценти од целиот сообраќај, пренесуваат онлајн медиумот за податоци на компанија за маркетиншки аналитики Jumpshot, базирани на 40 милиони пребарувања на прелистувачи на работни и мобилни уреди во САД. Податоците ги обработил Ранд Фишкин, основач на пребарувањето SparkToro.

Се чини дека овој тренд на пребарување без никакво кликнување бележи постојан раст од 2016 година. Во меѓувреме, органскиот дострел на веб страниците на трети страни продолжува да опаѓа.

Извор: denar.mk

 


Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со Услови за преземање.

1x1