– ММС
Вести Свет

Кој вели дека кенгурите не знаат да уживаат и на снег ?! (ВИДЕО)

Во Австралија падна снег што е многу необично, но и покрај тоа што кај нив официјално е зима. Но, изгледа на кенгурите не им причува тоа проблем.

Австралија ја погоди бран на ладн воздух кој им донесе снег и ветрови. Метеоролозите ги советувале граѓаните да останат во својот дом и да бидат настрана од речни и морски патишта.

Снегот паднал во Нов Јужен Велс, Викторија и Канбери. На снегот му се израдувале децата, а на социјалните мрежи се појавило видео со кенгури како скокаат по белата снежна покривка.

Лограње

X

Регистрација