– ММС
Вести Македонија

Кривична пријава за стружанец: Склучил договор за превоз на ученици, лажејќи за платени даноци и придонеси

Педесет и четиригодишен жител на струшкото село Драслајца заработи кривична пријава поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „злоупотреба на постапката за јавен  повик, доделување на договор за јавна набавка или јавно-приватно  партнерство“.

Во текот на 2016 и 2017 година пријавениот, како управител на правното лице „Д –Алек 09“ од село Драслајца, при аплицирање во постапка за јавна набавка за превоз на ученици во три основни училишта на подрачје на Струга, изготвил и поднел лажно уверение за платени даноци и придонеси за 2016 и 2017 година. По ова, истиот, како најповолен понудувач склучил договор за превоз на ученици со наведените училишта, со што се стекнал со противправна имотна корист во износ од 1.802.714 денари  – појаснуваат од МВР.

Лограње

X

Регистрација