ММС

ДСЗИ констатирал: ПЗУ Клиничка билница ЖАН МИТРЕВ работела согласно решението издадено од МЗ

Државниот санитарен издравствен инспекторат на 12.08.2019 год. изврши вонреден инспекциски надзор во ПЗУ Клиничка болница ЖАН МИТРЕВ Скопје,  а во врска со исполнување на законската обврска на здравствената установа во вршењето на здравствената дејност  согласно  дозволата за работа издадена од Министерство за здравство бр.22-665/3 од 01.03.2019г.

При надзорот е констатирано дека здравствената дејност во ПЗУ Клиничка болница ЖАН МИТРЕВ Скопје се врши согласно Решението за дозвола за вршење дејност издадено од Министерство за здравство,се вели во соопштението од ПЗУ Клиничка болница Жан Митрев.