– ММС
Вести Македонија

Без инциденти помина чествувањето на Илинден на Мечкин Камен

Чествувањето на празникот Илинден на Мечкин Камен во Крушево помина без инциденти. Посетителите беа сведоци на одредени довикувања, но се помина без проблеми.

На одбележувањето на Илинден во Крушево покрај владината делегација предводена од премиерот Зоран Заев, присуствуваат и амбасадори и други високи меѓународни претставници, воени аташеа, претставници на политички партии, претставници од Мисијата на НАТО, граѓани, гости од речиси сите градови на државата.

Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николовски во изјава за медиумите рече дека со променетата саатница биле оневозможени да полжат цвеќиња во Македониумот, а нивни приврзаници да дојдат на Мечкин Камен.

МИА

Лограње

X

Регистрација