ММС

Запленета банкнота од милион долари

Банкнота од милион долари е запленета за време на апсењето на полициската акција во Баназ, Турција, објави Анадолија.

Таа е пронајдена откако полицијата, во упад во куќата на Ј.К. (30), ги претресла просториите.

Со цел да се утврди дали се работи за вистинска или фалсификувана монета таа е испратена до Централната банка на Република Турција.

Банкнотата од милион долари во САД се произведува како симбол на “американскиот сон”.

Иако не се користи како вистинскa парa, има голема вредност помеѓу колекционерите.

Извор: denar.mk