– ММС
Вести Свет

Иран открил 17 американски шпиони од кои неколкумина веќе се осудени на смрт

Иранските власти соопштија дека откриле шпионска мрежа на агенти на ЦИА кои го „претресувале“ Иран, објави полудржавнта иранска агенција „Фарс“.

„Голема амерканска сајбер-шпионска мрежа со која раководи ЦИА е откриена во Иран. Неколку агенти се уапсени“, изјавиле официјални лица од иранската разузнавачка агенција.

Агецијата „Фарс“ пренесува и оти биле идентификувани 17 шпиони на ЦИА и дека неколкумина од нив се осудени на смрт.

Се чека реакција од САД.

Лограње

X

Регистрација