ММС

Шегите на руските комичари се раскажани и во книга

Комичарите Вован и Лексус, не се само  ѕвездите на руската интелектуална шега,туку и ѕвезди на лесната литература што преминува во политичка сатира. Во 2018 година, двајцата комичари, кои го заведоа македонскиот премиер Зоран Заев, ја издале книгата „За кого звони телефонот’?, што стана хит во Русија. Двајцата  ја раскажуваат приказната за овој феномен во Русија: од првиот телефонски разговор се доближува до политички истраги.
Ќе дознаете како ѕвездите на шоу-бизнисот и светското политичко миље реагираат на телефонскиот предизвик; што пие Петро Порошенко пред телефонските повици; на каква телефонска  линија зборуваат од американскиот Стејт департмент и генералниот секретар на НАТО? од каде преговара со сојузниците на Ердоган; како се водат преговорите за прекин на огнот во Украина и како да ги добијат потребните информации од никого без вклучување на генералите на ФСБ и сивите кардинали во Кремљ, е описот на книгата на сајтот за продажба Озон.