– ММС
Забава

Што вели еден нобеловец дека е потребно за среќа?

Како и со смислата на животот така и со среќата, не е лесно бидејќи често треба долго да ја барате. Или можеби и не мора?

Можеби цело време е тука, но не сте свесни?

“Среќата е добро здравје и – слаба меморија”.

Па, ако ги имате овие две – веќе ништо не ви треба.

Авторството на оваа изрека се препишува на Алберто Швајцер (1875-1965) германско-француски доктор, теолог и филозоф.

Швајцер е добитник на Нобелова награда за мир во 1952 година.

Извор:  denar.mk

Лограње

X

Регистрација