– ММС
Вести Македонија Сообраќаен Сервис

Почнува со работа контролниот центар за патарини и патишта

Контролен центар за патарини и патишта преку кој ќе се врши мониторинг на сите наплатни станици, како и регулирање на сообраќајот на автопатната мрежа во земјава ќе биде официјално отворен денеска кај наплатниот пункт Петровец.

На отворањето, како што е најавено ќе присуствуваат премиерот Зоран Заев, министерот за транспорт и врски Горан Сугарески и директорот на Јавното претпријатија за државни патишта Зоран Китанов.

Центарот е дел од проектот за модернизација на патарините и претствува инвестиција од околу 18,6 милиони евра.

МИА

Лограње

X

Регистрација