– ММС
Забава

Зошто во сè што работите е клучен ентузијазмот?

Со ентузијазмот сè, а без него ништо… па, скоро ништо.

Кога е полесно да работите? Со јака волја или со желба?

Ова речиси реторичко прашање може малку да ве потикне да размислувате што навистина сакате да направите во животот. И не само кога станува збор за работа, туку и во која насока сакате да одите во животот, дали сакате да патувате или да легнете некаде под дрво и слично…

“Секој понекогаш е ентузијаст. Некој е ентузијаст 30 минути, а некој 30 дена. Но, успехот во животот го постигнува оној кој е ентузијаст 30 години”.

Можеби не е лесно да се направи ова, но дефинитивно вреди да се обидете.

Инаку, оваа мудра мисла се препишува на Едвард Батлер (1853 – 1928), американски претприемач кој неговиот бизнис раст го доживеал во втората половина на 19 век. Господинот Едвард без ентузијазам тешко би го остварил тој успех, пред се би останал во стилот на неговото презиме- батлер.

Извор: denar.mk

Лограње

X

Регистрација