– ММС
Вести Македонија Сообраќаен Сервис

Забранет сообраќајот на патниот правец Берово – ГП „Клепало” поради асфалтирање

Поради започнување на активностите за асфалтирање, од денеска државниот пат Берово-граничен премин Клепало, ќе биде забранет за сообраќај за моторни возила. Забраната ќе важи во наредните две недели.

– Сакаме да ги информираме граѓаните и туристите кои престојуваат во нашата општина, дека во периодот од 27 јуни во наредните две недели, во периодот од 11:00 до 16:00 часот, ќе се врши асфалтирање на државниот пат, Берово-граничен премин Клепало и истиот во наведениот период, ќе биде забранет за сообраќај, на сите видови моторни возила. Државниот пат Берово-граничен премин Клепало, ќе биде забранет за сообраќај за трактори и за тешки возила, секој ден, додека трае асфалтирањето, до 21:00 часот – информираа од општина Берово.

Од општината апелираат до граѓаните и туристите за стрпливост и воздржаност за време додека траат градежните работи.

Средствата во висина од 89 милиони денари за реализација на овој значаен зафат се обезбедени од буџетот на Јавното претпријатие за државни патишта.

Лограње

X

Регистрација