ММС

(ФОТО) Град со големина на портокал паѓаше во Словенија

Сериозни материјални штети предизвика град што големина на портокал, што паѓаше во делови од Словенија. Извештаите јавуват за штети во местата Рибница и Содражица, каде 79 противпожарни екипи се вклучени во санирање на штетите.