– ММС
Вести Култура

Филмскиот фестивал „WACHT OUT“  ја пополни празнината на филмската уметност

Филмскиот фестивал „WACHT OUT“ кој четири дена се одржуваше во Тетово ја пополни празнината на филмската уметност. Оваа традиционлана манифестација годинава се одржа по осми пат.

 На филмското платно поставена на отворено во дворот на Музејот на Комунистичката партија во Тетово.

Организаторите велат дека фестивалот успеал да ја пополни празнината на филмската уметност во Тетово, град каде се уште нема кино сала.

Роберт Алаѓозоски кој неколку пати учествувал во жири комисија на самиот фестивал и поранешен министер за култура смета дека  „WACTH OUT“ ги разбудил властите да преземат мерки да создадат услови за фимлската уметност.

На Фестивалот годинава беа прикажани 23 филма.

 

Зоран Димовски

Лограње

X

Регистрација