ММС

(ВИДЕО) Груевски налета на незгоден и упорен новинар

Поранешниот македонски премиер никола Груевски денеска повотрно беше пресретнат од упорни унгарски новинари.

„Се извинувам, денеска нема да дадам изјава. Во некоја друга прилика ќе ти дадам изјава“, упорно му одговараше Груевски на унгарскиот новинар.
Интрересно е дека во најавата на видеото, новинарот напишал дека Груевски неочекувано се појави од некаде и влегол во апартман во зграда близу независниот портал 444.hu. Не така одамна, унгарските медиуми го „фатија“ Груевски пред вратата на агенција за недвижнини, па претпоставката беше екс премиерот е во потрага по нов дом.