– ММС
Вести Свет

Будва:За шетање без маица казна 500 , во костим за капење 600 евра

Општина Будва планира да воведе ред во секојдневното функционирање на градот и затоа по примерот на Хрватска ќе воведе казни за шетање без маици во износ од 500 евра а за шетање во костим за капење 600 евра, додека за јадење и пиење на јавни површини предвидена е казна од 700 евра.

Надлежните служби во тој град ги повикале граѓаните порада оваа одлука за комунален ред во секојдневното функционирање на градот во што поголем број помогнат со своите сугестии во  креирањето на нацртот на Одлуката за комунален ред, пренесува РТЦГ.

Лограње

X

Регистрација