ММС

СВР Штип-Од 97 контролирани возачи, 13 ,,фатени “ за непрописно престигнување

СВР Штип спроведе акциска контрола за непрописно престигнување.Акцијата се одвивала во текот на вчерашниот ден во периодот од 09 до 14 часот.

Контролирани се вкупно 97 возачи од кои 13 извршиле непрописно престигнување,  односно 5 возачи извршиле престигнување на места каде истото е забрането, тројца престигнувале на непрегледни места и, а забележани се и пет други начини на непрописно престигнување.

Преземени се 13 мерки според направениот прекршок, издадени се седум мандатни и шест прекршочни патни налози.

Санкционирани се и 24 останати прекршоци.