ММС

Путин како хипстер, во американски патики (ФОТО)

Не постои ништо подобро од еден пар удобни патики, кога ќе знаете дека ќе бидете на нога цел ден. Ни се чини дека таквото мислење го дели и претседателот на Русија, Владимир Путин.

Рускиот претседател очигледно најдобро му влијаат патиките од брендот „New Balanc“.

Путин е фотографиран во трендуи облека за време на посетата на училиштето за напредни деца во градот Сочи на крајбрежјето на Црното море. За време на посетата Путин се распрашувал за тоа како функционира училиштето и кои се понатамошните планови за развој.

Истиот тој ден, претседателот на Русија присуствувал и на хокејскиот натпревар во Арената Бољшој на Континенталната хокејска лига.