– ММС
Вести Култура Македонија

Во Небрегово ќе се одбележи Денот на македонската азбука

Во спомен домот во Небрегово, во родната куќа на таткото на македонскиот стандарден јазик и на граматиката Блаже Конески, денеска напладне ќе биде одбележан Денот на македонската азбука.

Воедно, ќе биде промовирана книга на професор д-р Људмил Спасов и ќе се оделат плакети за сите кои овозможија Спомен домот на Блаже Конески да се претвори во споменик на културата.

МИА

Лограње

X

Регистрација