– ММС
Вести Свет

Трамп ја обвини Кина за прекин на спогодбата и и’ најави уште повисоки царини

Американскиот претседател Доналд Трамп вчера изјави дека Кина ја прекинала спогодбата што била постигната во трговските разговори со САД, истакнувајќи дека нема да се откаже од воведување нови царински тарифи за кинеските производи.

Канцеларијата на американскиот претставник за трговија соопшти дека таксите на кинеската стока од 200 милијарди долари ќе се зголемат за 25 отсто.

Обраќајќи се на вчерашниот собир на Флорида, Трамп за состојбата ја обвинил Кина.

Лограње

X

Регистрација