– ММС
Вести Свет

Качински: Полска нема да го воведе еврото додека не стане богата како Германија

Полска нема да го воведува еврото во својот платежен систем, барем додека нејзиното економско богатство не го достигне нивото на Германија, соопштил претседателот на владејаката партија во таа земја, Јарослав Качински.

Тој во текот на кампањата за изборите за Европскиот парламент ја обвини опозицијата дека се залага за напуштање на полската национална валута злот.

– Да им кажеме не на еврото и на европските цени. Спогодбата за членство во ЕУ не го прецизира датумот за воведување на еврото – вели Качински.

Лограње

X

Регистрација