– ММС
Вести Македонија

Презентација на Инструментот за кофинансирани грантови

Стопанската комора на Македонија во соработка со Фондот за иновации и технолошки развој денеска организира презентација на Инструментот за кофинансирани грантови за комерцијализација на иновации.

Целта на Инструментот е да поттикне зголемување на активностите за истражување и развој во приватниот сектор, да се охрабри соработката меѓу приватниот сектор и приватниот сектор со високообразовните и научноистражувачките установи, како и останатите форми на соработка за комерцијализација на иновации.

На настанот, како што највува Комората, ќе учествува и директорот на Фондот за иновации и технолошки развој.Јован Деспотовски.

МИА

Лограње

X

Регистрација