– ММС
Култура Македонија

Стрип изложба на Никола Панов вечер во Штип

Вечер во Штип, младиот стрип уметник од Штип, Никола Панов, ќе ја има својата прва самостојна стрип изложба насловена „Ентропија“.На изложбата во Домот на културата „Ацо Шопов“, ќе биде промовиран неговиот прв стрип „Круг“, со Панов победи на конкурсот „Лифт“ на издавачката куќа Темплум и на ОХО.Никола Панов е матурант од Штип, кој своето деби како стрип автор го имаше на конкурсот „Лифт“.

На оваа изложба исто така, ќе биде најавен и неговиот следен стрип, кој е во подготовка, насловен како „Сенка“. Изложбата „Ентропија“ ќе биде отворена во 19.30 часот. 

Повеќе информации за работата на Никола Панов на: http://www.nikartic.tk

Информации за наградите „Лифт“: https://okno.mk/node/76485

Лограње

X

Регистрација