– ММС
Вести Свет

Србинот што доби шест милиони евра не го откри идентитетот, а Јамајканецот што доби милион долари се сликал со маска

Добитникот на највисоката премија во историјата на Државната лотарија на Србија се јавил во Лотариајата за да ја подигне наградата. Како и повеќето други добитници, не дал согласност да се објави неговиот идентитет. Тој на 15 јануари доби шест милиони евра, а лото-ливчето го уплатил во Суботица.

Добитникот на еден милион долари на лотарија во Јамајка деновиве дошол во Кингстон да ја подигне наградата, а се фотографирал со маска каква што се користела во филмот „Врисок“. А.Кемпбел собрал храброст, по 54 дена, да ја подигне наградата, бидејќи, како што рекол, сакал малку да се прибере откако му се остварила големата желба.

Лограње

X

Регистрација