– ММС
Вести Свет

Путин и Лукашенко малку на маса, малку на скии

Претседателите на Русија и на Белорусија, Владимир Путин и Александар Лукашенко, заедно се скијаа во Сочи во паузата меѓу разговорите. На скијалиштето ги дочекале многубројни новинарски екипи за да ги регистрираат нивните скијачки вештини.

Разговорите во Сочи за односите меѓу двете соседни земји ќе траат до утре, а руските и белоруските медиуми напоменуваат дека тие се многу важни, особено за Белорусија, бидејќи половината од нејзиниот извоз оди на рускиот пазар.

Лограње

X

Регистрација