– ММС
Вести Свет

Најстариот хрватски младоженец на 97, а невеста на 92 години

Државниот завод за статистика во пресрет на Денот на вљубените објави некоку занимливи статистички податоци. Така, во периодот од 1984 до 2017 година најстариот хрватски државјанин стапил во брак на 97 години, а најстарата Хрватка била невеста на 92 години. Името Валентина во моментот го носат 11.646 Хрватки, Валентин се викаат 1.348 Хрвати, а Валентино 1.928.

Во 1960 година хрватската невеста просечно имала 22,6 години, а младоженецот 25,8 гдини. Во 2017, пак, границата кај невестите пораснала на 28,6, а кај младоженците на 31,3.

Лограње

X

Регистрација