– ММС
Вести Свет

Снежно изненадување на Хаваи

Снег на Хаваите, пренесуваат сите новински агенции. Силно снежно невреме предизвика хаос, голем број домаќинства останале без струја, како последица од ова невреме се искршени гранки и дрвја како и поплавени патишта.

Снегот не бил вообичаен во планинските делови на овој островски архипелаг досега, но научниците наведуваат дека снежната покривка на надморска висина од 1900 метри , во државниот парк на Мауи би можела да претставува најниска точка на која било кога воопшто е виден снег на Хаваи, јавуваат светските агенции.

Лограње

X

Регистрација