– ММС
Вести Свет

(ВИДЕО)Користена змија како алатка за изнуда на признание

Индонезиските власти денеска започнаа истрага за официјален претставник на полицијата, кој призна дека полицајците во регион Папуа користат змија да се заплаши осомничен за кражба и да го принудат да признаат.

Видео од социјални мрежи покажува дека осомничениот, кој наводно украдени мобилни телефони, седи на подот со лисици, а змијата се движи околу него. Човекот вреска кога еден полицаец го прашува: “Колку пати си крадел мобилни телефони?” “Само двати”, одговара тој. Се чини дека полицаецот сака да ја стави змијата во устата на осомничениот додека колегите ја гледаат сцената и се смеат.

Тони Ананда Суандаја, полициски командант на областа каде што се случи инцидентот, се извини во изјавата. Сепак, тој објасни дека иако однесувањето на полицискиот службеник било непрофесионално, на осомничениот не му е доведен животот во ризик,  бидејќи змијата не е отровна и не е агресивна.

Лограње

X

Регистрација